GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

  • Nie jesteś zalogowany.

#1 2009-10-24 12:19:44

najkon

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-24
Posty: 6
Punktów :   
Model telefonu/ów: i68+
Operator: Orange

Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

Witam telefon Sciphone i68+ sam kradnie mi pieniadze..  co jest ?. Nic na forum sie nie znajduje z odpowiedzia.
U gory wlacza mi sie czasem taka ikonka na zoltym tle "G" obok na dole na czerwonym tle "1" to internet? Czemu sie sam laczy ? Prosze o pomoc

Offline

 

#2 2009-10-24 13:35:05

XxTomQxX

Aktywista

5687729
Skąd: Kielce
Zarejestrowany: 2009-09-16
Posty: 132
Punktów :   
Model telefonu/ów: SciPhone i9 3G
Operator: Tak Tak, Heyah

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

Tak, to jest internet. Kasa upływa ci z konta, bo jest aktywny. A dlaczego samo się tak dzieje to nie jestem w stanie odpowiedzieć ...

Offline

 

#3 2009-10-25 11:50:46

najkon

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-24
Posty: 6
Punktów :   
Model telefonu/ów: i68+
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

doszedlem ze w  menu "net" jest takie cos jak SIMteligent jest mozliwe czy to kradnie kase? I posiada ktos z was takie cos? Prosze o pomoc !

Offline

 

#4 2009-10-25 17:16:36

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

po pierwsze uzupełnij swój profil bo nikt nie jest jasnowidzem w kwestii twojego operatora i telefonu, po drugie simteligent to zapisae na karcie duperałki przez operatora i to kosztuje jak z tego korzystasz bo najnoralniej w świecie działa na zasadzie sms


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#5 2009-10-25 18:02:43

najkon

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-24
Posty: 6
Punktów :   
Model telefonu/ów: i68+
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

tylko w tym jest problem ze ja z tego nie korzystam.. Poprostu tylko to zauwazylem i pytam.

Offline

 

#6 2009-10-26 21:26:09

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

Spotkalem sie juz z takimi przypadkami ze telefon sam cos tam sobie kombinowal i nie wiem jaka byla przyczyna. Ludzie o tym wspominali i na tym sie konczylo. Mozliwe ze masz zamowione jakies platne serwisy sieciowe albo cos podobnego. Normalnie jednak telefon zawsze pyta o zgode na polaczenie gprs.


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#7 2009-10-27 21:30:23

najkon

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-10-24
Posty: 6
Punktów :   
Model telefonu/ów: i68+
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

wkladam karte od mamy(orange) i tak samo. : /  W innych telefonach nic mi nie bierze.

Offline

 

#8 2009-11-18 18:48:37

VielebnYYY

Nowy użytkownik

Call me!
Zarejestrowany: 2009-11-18
Posty: 2
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: 1 - Era, 2 - Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

Witam

Mam ten sam problem:
Telefon systematycznie (każdego dnia) wykonuje połączenia internetowe poprzez GPRS lub WAP.
Robi to sam i robi to dyskretnie. I nie prosi o potwierdzenie. Nie ma to nic wspólnego z usługami operatora sieci.
Jeżeli zablokujesz WAP i GPRS ten (skur*****) telefon zaczyna robić coś jeszcze lepszego.
Zaczyna wysyłać SMSy (około trzech smsów dziennie za 0,65zł jeden) na numer 13530395714.
I znowu robi to całkowicie dyskretnie - nic nie widać i nic nie słychać - tylko rachunek na koniec miecha o 100zł większy.
W jednym z wątków niejaki "andy" napisał:

###Ja zrobiłem tak:
###NET > WAP > USTAWIENIA > USTAWIENIA WIADOMOŚCI SERWISOWYCH > ENABLE PUSH > WYŁĄCZONY
###TRUST SETTING > DISABLE
###SL SETTING > NIGDY
###Po tych ustawieniach przestał pobierać opłaty i mam nadzieję że tak zostanie.

Niestety to nie działa. Telefon dalej wysyła te smsy.
Na forum nie znalazłem rozwiązania tego problemu.
Jeżeli ktoś ma taki sam problem to pisać, może coś wspólnie wymyślimy.

Przypuszczalnie telefon pobiera jakieś aktualizacje, albo coś jeszcze innego.

I na koniec jeszcze jedno - zdecydowanie odradzam każdemu zakupu tego złomu.

Offline

 

#9 2009-11-18 20:54:25

kelner

ghost

Skąd: earth
Zarejestrowany: 2009-11-01
Posty: 300
Punktów :   11 
Model telefonu/ów: SciPhonei9\Sony Ericsson K800i
Operator: orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

a można wiedzieć gdzie wysyła te sms-y??
sorry ale i9+++ nie jest aż tak inteligentnym  tworem żeby żył swoim życiem.
Według mnie to że ubywa ci kasy to nie żadne sms-y tylko jakieś płatne usługi sieciowe lub łączenie się z internetem , a tego raczej też telefon nie robi samodzielnie...

ja jestem tylko człowiekiem i mogę sie mylić
tylko zdrowy rozsądek tak każe myśleć


ja wohl ja wohl ich liebe alkohol

Offline

 

#10 2009-11-19 17:35:08

VielebnYYY

Nowy użytkownik

Call me!
Zarejestrowany: 2009-11-18
Posty: 2
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: 1 - Era, 2 - Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

kelner napisał:

a można wiedzieć gdzie wysyła te sms-y??
sorry ale i9+++ nie jest aż tak inteligentnym  tworem żeby żył swoim życiem.
Według mnie to że ubywa ci kasy to nie żadne sms-y tylko jakieś płatne usługi sieciowe lub łączenie się z internetem , a tego raczej też telefon nie robi samodzielnie...

ja jestem tylko człowiekiem i mogę sie mylić
tylko zdrowy rozsądek tak każe myśleć

pisałem gdzie wysyła - na numer 13530395714.
i9+++ nie jest tworem inteligentnym - o tym wszyscy już chyba wiedzą?
pisałem wcześniej, że to nie są "jakieś płatne usługi sieciowe" - moj operator nie potrafił zidentyfikować tego numeru i nie posiada takiej usługi, która polega na zabieraniu pieniędzy. wszyscy którzy mają ten problem, podają ten sam numer, niezależnie od operatora sieci.
I jeszcze raz: Telefon robi to całkowicie samodzielnie...

Jeżeli ktoś ma ten problem, lub wie jak go rozwiązać... pisać

Offline

 

#11 2010-05-06 21:27:40

 anitkka91

Aktywista

Skąd: Krk
Zarejestrowany: 2010-04-08
Posty: 86
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++ (podobno)
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

nie wiem, ale dziwnym trafem mój telefon zaczął również coś takiego robić pojawia mi się ikonka "G" oraz niebieska koperta (niby, ze MMS) ze znakiem "-" --- mam nadzieje, że znacie już jakieś rozwiązanie - a wszystko zaczelo się po zainstalowaniu pewnej aplikacji, ktora zreszta znalazlam na tym forum....


"What's somebody like you doing in the place like this?"

Offline

 

#12 2010-05-06 21:38:26

 anitkka91

Aktywista

Skąd: Krk
Zarejestrowany: 2010-04-08
Posty: 86
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++ (podobno)
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

Ufff problem rozwiązany Nie wiem czy to jest to samo co było opisywane wcześniej, ale jak coś - ja zrobiłam tak:

meny>>> services>>> conn. management>>>

I tutaj pojawiło mi się jakieś połączenie i dałam disconnect i wszystko już ok  

Edit: i nawet kase mi wróciło :O xd


//jak pomogłam proszę o plusika

Ostatnio edytowany przez anitkka91 (2010-05-06 21:39:31)


"What's somebody like you doing in the place like this?"

Offline

 

#13 2010-05-07 16:35:22

 Nowy97

Aktywista

Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2010-03-14
Posty: 111
Punktów :   
Model telefonu/ów: ZTE V970
Operator: T-Mobile/Aero2

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

Dziwne to,lecz mój fon to w ogóle "złom"  miałem 7zł na koncie bo wczoraj rano patrzyłem a dziś patrzę a mam tylko 0,89zł ,żadnych usług nie włączałem ,z neta nie korzystam ,a kartę mam zwykłą tak taka ery tzn. nie na abonament ,więc nie wiem co jest.


JAK POMOGŁEM , PODARUJ PUNKCIKA
........to naprawdę motywuje!!!!

Offline

 

#14 2010-05-07 17:26:09

 anitkka91

Aktywista

Skąd: Krk
Zarejestrowany: 2010-04-08
Posty: 86
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++ (podobno)
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

no to dziwne... ja tez mam na karte zobacz w tej opcji co pisalam wczesniej czy czegos nie masz wlaczonego, ale powinno ci się wyswietlic to logo "G"


"What's somebody like you doing in the place like this?"

Offline

 

#15 2010-05-07 20:36:32

kelner

ghost

Skąd: earth
Zarejestrowany: 2009-11-01
Posty: 300
Punktów :   11 
Model telefonu/ów: SciPhonei9\Sony Ericsson K800i
Operator: orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

anitkka91 napisał:

...
meny>>> services>>> conn. management>>> ...

U mnie w ogóle nie ma tej opcji, a kasy sam jeszcze ani raz nie wziął - niech by tylko spróbował....!!!


ja wohl ja wohl ich liebe alkohol

Offline

 

#16 2010-05-07 21:03:42

 anitkka91

Aktywista

Skąd: Krk
Zarejestrowany: 2010-04-08
Posty: 86
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++ (podobno)
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

noo mnie się to wcześniej też nie zdarzyło a co do opcji - kazdy syfon inny ! to chyba jedyne określenie, które je łączy


"What's somebody like you doing in the place like this?"

Offline

 

#17 2010-05-07 21:41:25

 Nowy97

Aktywista

Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2010-03-14
Posty: 111
Punktów :   
Model telefonu/ów: ZTE V970
Operator: T-Mobile/Aero2

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

też nie mam tej opcji Logo "G" mi się nie wyświetla chyba,że jak z niego nie korzystam to wtedy mnie "rżnie" na kasę i tego nie widzę !?


JAK POMOGŁEM , PODARUJ PUNKCIKA
........to naprawdę motywuje!!!!

Offline

 

#18 2010-05-07 21:47:41

 anitkka91

Aktywista

Skąd: Krk
Zarejestrowany: 2010-04-08
Posty: 86
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++ (podobno)
Operator: Orange

Re: Kraaadnie kase !!! Pomocy.. :/

VielebnYYY napisał:

###Ja zrobiłem tak:
###NET > WAP > USTAWIENIA > USTAWIENIA WIADOMOŚCI SERWISOWYCH > ENABLE PUSH > WYŁĄCZONY
###TRUST SETTING > DISABLE
###SL SETTING > NIGDY
###Po tych ustawieniach przestał pobierać opłaty i mam nadzieję że tak zostanie.

A tego próbowałeś? Może włączyły się jakieś wiadomości serwisowe i ci bierze za to kase


"What's somebody like you doing in the place like this?"

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora