GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

  • Index
  •  » NOKIA
  •  » NOKIA-problem z uruchomieniem GG

#37 2010-03-15 16:09:40

qavik

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-03-15
Posty: 1
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Witam. Wiem ,że był już temat o nokii 3110c ale nic nie wskurałem.

Więc mam Nokie 3110c. Pobrałem ładnie pięknie gg ze stronki i gdy próbuję uruchomić aplikację zatrzymuje się na 7%i wyskakuje mi okienko Gadu-Gadu wymaga połączenia WAP. Ale nie rozumiem tego bo mam pobrane ustawienia WAP i internet mi normalka działa  Dzięki za odpowiedź. Telefon mam w plusie. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez qavik (2010-03-15 16:21:32)

Offline

 

#38 2010-03-16 20:49:41

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

To okienko o którym mówisz jest standardową informacją w ggplus ważne jest co się dzieje później. Czy telefon pyta o dostęp do sieci? Masz aktywną usługę mms/gprs?


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 

#39 2010-03-20 12:14:44

Error

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-03-20
Posty: 2
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Hej, mam nokie 5200 i pobrałam sobie gg. Niestety mam problem jak większość osób uruchamiam, dochodzi mi do 8% i koniec. Wyświetla się komunikat ,,GG wymaga połączenia WAP, upewnij się ze NIE JEST aktywny profil internet ". Moja siec to Plus.
Proszę o pomoc, jestem zielona  w tych sprawach.

Offline

 

#40 2010-03-26 22:31:10

Error

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-03-20
Posty: 2
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Poprawka. Poustawiałam telefon i teraz mam kolejny problem, zmienił sie komunikat.
Przy ośmiu procentach pisze o danych pakietowych, niewazny pkt dostepu do danych pakietowych.

Ostatnio edytowany przez Error (2010-03-27 09:32:33)

Offline

 

#41 2010-05-22 15:57:43

mysHk4

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-05-22
Posty: 1
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Czacha000 napisał:

Najpierw sciagnolem wszystkie mozliwe konfiguracje z plus.pl,

moje ustawienia:
Ustawienia>Konfiguracja>Domyslne.ust.konfig.>wap
Ustawienia>Konfiguracja>Wlasna konfig.ust.>Opcje>dodaj nowy>Punkt dostepu>Nazwa konta>WAP gprs
                                                                                                                    >Ustaw.punktu dost.>Nosnik danych>dane pakietowe
                                                                                                                                                 >ustawienia nosnika>pkt dost. danych pak.>wap.plusgsm.pl
(reszta tak jak domyslnie)
Ustawienia>Konfiguracja>Preferowany pkt.dost.>WAP gprs
Ustawienia>Konfiguracja>Wlacz domysl.w apl.
Ustawienia>Lacznosc>Dane pakietowe>Pol.danychpakiet.>gdy trzeba
                                                        >Ust.danych pakiet>Aktywny pkt dostepu>WAP gprs
                                                                                    >Edytuj akt.pkt dost.>Nazwa pky dostepu>WAP gprs
                                                                                                                   >Pkt dost.danych pak.>WAP gprs

Zdaje sie ze nic wiecej nie robilem

Ustawiłam wszystko według tego opisu i wyświetla mi się komunikat "Gadu-Gadu wymaga połączenia WAP upewnij się że nie jest aktywny profil Internet" , natomiast jak dam w pref. punkt dostępu VIDEO ładuje się tylko do 8% i stoi w miejscu

Posiadam Nokie 6300

Offline

 

#42 2010-05-23 10:58:41

arkalody321

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-05-23
Posty: 1
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Mam nokie 3120c i nie wiem jak ustawic danie pakietowe na WAP mam ustawione tylko na Internet a w konfiguracji w Domyslne ustw. konfig. mam na WAP a laduje mi sie do 8% i wyskakuje mi ze trzeba polaczenia WAP... nie wiem co mam robic

Offline

 

#43 2010-07-18 23:58:15

komE*

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-07-18
Posty: 1
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Witam mam nokie 5130 xm.
Mam plusa i zamówiłem ggplus.
Po ściągnięciu i zainstalowaniu podczas włączania zatrzymuje się na 8% i informuje o potrzebnym aktywnym WAP.
No i teraz moje pytanie, czy ktoś pomoże mi z tym? ;(

Offline

 

#44 2010-07-28 17:46:06

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Jeżeli chodzi o gg plus to ostatnio sam próbowałem uruchomić je na nokii mojej siostry z miernym skutkiem będę jeszcze próbował ale na razie nie mam kasy na koncie.


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 

#45 2010-09-09 15:07:47

 melita89

Użytkownik

Zarejestrowany: 2010-09-09
Posty: 5
Model telefonu/ów: Nakic n97
Operator: Plus

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Czesc! Mam problem! Prosze mi pomocy?
Mój komórka Nokia n97 : Łączę 0% nic ? to Abyc się połączyc uzyj połaczenie internet?
Odpisz mi tutaj?


xD xD xD xD

Offline

 

#46 2010-09-09 22:06:50

 ZiomekOO7

Super-moderator

Zarejestrowany: 2010-04-03
Posty: 254
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Musisz przestawić w opcjach, aby aplikacje łączyły się za pomocą internetu. Domyślnie będzie przez WAP.


[center]http://img140.imageshack.us/img140/3319/uziwampmod.png

Offline

 

#47 2010-09-15 15:27:33

macko001

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-09-15
Posty: 1
Punktów :   

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Witam
Mój problem jest następujący posiadam telefon kupiony w salonie ery
który ma działać w sieci plus jednak nie mogę ustawić w nim wap gprs .. wszystkie aplikacje w sieci plus od gg począwszy po mapę targeo-mobi skończywszy wymagają połączenia wap gpr próbowałem konfiguracji na stornie plus.pl oraz konfigurowałem ręcznie i nic dalej wyskakują błędy (aplikacja wymaga połączenia wap upewnij sie ze NIE JEST aktywny profil Internet) pomimo iż bez problemu ładują sie strony wap.. W czym tkwi błąd ? Posiadam nokie 6233. Prosze o pomoc i szybko odpowiedz! Z góry dziękuje !!!

Offline

 

#48 2010-09-15 17:34:59

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Z aplikacjami od plusa może być problem, najpierw zalecałbym wykupić pakiet i spróbować uruchomić opere mini.
Dlaczego z aplikacjami od plusa może być problem? Bo np. GGPlus wymaga połączenia z obsługą proxy czego nokia nie potrafi zrobić (ale tylko w aplikacjach). Od jakiegoś czasu już nie sprawdzałem GGPlus na nokii, ale nie mam obecnie dostępu do żadnej klasycznej nokii


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 
  • Index
  •  » NOKIA
  •  » NOKIA-problem z uruchomieniem GG

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora