GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

#1 2009-11-24 19:40:24

Marko400

Nowy użytkownik

6518388
Zarejestrowany: 2009-11-19
Posty: 3
Punktów :   

scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

Witam !!!!
Właśnie dostałem telefonik dokładnie i9+++ i nie czyta mi karty
karte mam 1 gb z starej furki a ten jej po prostu nie widzi( obsłubuje telefon karty do 32gb) wkładałem krte kilka razy i nic !  pomoc!!!

Offline

 

#2 2009-11-24 21:02:28

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

sformatuj kartę w FAT nie FAT32 w windzie


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#3 2009-12-01 17:14:39

kangur888888angur88

Użytkownik

17247462
Zarejestrowany: 2009-12-01
Posty: 7
Punktów :   
Model telefonu/ów: SciPhon i9+++
Operator: era (tak tak)

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

jaka karta do niego wchodzi?

Offline

 

#4 2009-12-01 20:36:47

XxTomQxX

Aktywista

5687729
Skąd: Kielce
Zarejestrowany: 2009-09-16
Posty: 132
Punktów :   
Model telefonu/ów: SciPhone i9 3G
Operator: Tak Tak, Heyah

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

Micro.

Offline

 

#5 2009-12-01 20:59:35

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

SD


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#6 2009-12-02 18:29:14

kangur888888angur88

Użytkownik

17247462
Zarejestrowany: 2009-12-01
Posty: 7
Punktów :   
Model telefonu/ów: SciPhon i9+++
Operator: era (tak tak)

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

mam problem z gra no bo jak włączam gry to pisze zainstaluj java game.. pomocy

Offline

 

#7 2009-12-03 09:35:34

kelner

ghost

Skąd: earth
Zarejestrowany: 2009-11-01
Posty: 300
Punktów :   11 
Model telefonu/ów: SciPhonei9\Sony Ericsson K800i
Operator: orange

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

tych gier po prostu niema w telefonie. Ikony są puste. Jeśli chcesz mieć jakieś gry to musisz sobie najpierw zainstalować i uruchamiać je z poziomu Java


ja wohl ja wohl ich liebe alkohol

Offline

 

#8 2009-12-08 09:55:50

XaVier55

Bywalec

9750478
Skąd: BP
Zarejestrowany: 2009-12-03
Posty: 19
Punktów :   
Model telefonu/ów: sciphone+++

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

Proszę doprecyzować, czy do telefonu sciphone i68+ z tej aukcji http://www.allegro.pl/item831642167_sci … zedaz.html
będzie pasowała karta pamięci SD zwykła czy SDHC ta nowszego typu, bo w instrukcji nic o tym nie ma>?
Pozdrawiam  i oczekuję na pomoc!!!!!!

``````````````````````````````````````````````````````````````````````
No i wreszcie się doczekałem karty SDHC 4g , i9+++ wykrył ją bez żadnych problemów, z automatu wykonałem format na suchy FAT i zaskoczyło

Ostatnio edytowany przez XaVier55 (2009-12-18 20:15:36)

Offline

 

#9 2009-12-08 10:59:43

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

ze zdjęć wynika że ma najnowszy soft javqui więc powinno być ok z sdhc


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#10 2009-12-08 12:48:51

silvestr1988

VIP

13939743
Zarejestrowany: 2009-09-20
Posty: 231
Punktów :   18 
Model telefonu/ów: i9+++ // Samsung ETERNITY
Operator: 36i6

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

witam

Co do obslugi karty micro sd HC... juz modele i9+++ z softem z sierpnia obslugiwaly je wiec spokojnie mozna kupowac   (choc tez nigdy nie wiadomo... kazdy chinol jest inny xD )

pozdrawiam


'Bold anD brilliant. The resultS are some stunning moments oF perfection' 
'We are all that we are...'

na GG proszę pisać tylko w sprawach nie poruszanych jeszcze na forum w przeciwnym razie beda ignorowane.

Offline

 

#11 2010-03-02 14:28:23

smarkamkreta

Staly bywalec

3697449
Skąd: tos
Zarejestrowany: 2009-11-18
Posty: 33
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++, J8 4G WiFi
Operator: era, heyah
WWW

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

mam 8gb sdhc i dziala. ktos wsadzal wieksza? bo chcialem zmienic

Offline

 

#12 2010-03-04 22:39:03

XaVier55

Bywalec

9750478
Skąd: BP
Zarejestrowany: 2009-12-03
Posty: 19
Punktów :   
Model telefonu/ów: sciphone+++

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

smarkamkreta napisał:

mam 8gb sdhc i dziala. ktos wsadzal wieksza? bo chcialem zmienic

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spokojnie pójdzie 16gigaSDHC , 32 już nie. Pozdro.

Offline

 

#13 2010-03-10 09:04:12

cuma23

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-03-10
Posty: 1
Punktów :   

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

i9+++ nie widzi karty 1GB a widzi kartę 16GB SDHC. Kuma ktoś dlaczego tak jest ? I jeszcze jedno. Nie otwiera niczego na karcie 16GB jeżeli wrzucę coś z poziomu kompa albo zapiszę w N86. Widzi tylko te zdjęcia i filmy , które zrobiłem lub nagrałem na SCI. Dziwne...Może ktoś zna jakąś logiczną odpowiedż ?
Z góry dzięki.

Offline

 

#14 2010-03-10 16:31:41

 Koron

Aktywista

Skąd: telchina.pl
Zarejestrowany: 2009-11-11
Posty: 144
Punktów :   
Model telefonu/ów: telchina.pl
Operator: telchina.pl
WWW

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

Na pierwsze pytanie nie wiem czy ktoś Ci odpowie, w chińskich telefonach nie ma rzeczy nie możliwych więc się nie dziw Na drugie pytanie, wrzucasz pliki do odpowiednich folderów? Zdjęcia muszą znajdować się w folderach photos bądź pictures, wideo i video, a muzyka w mp3 jeżeli wrzucasz to do odpowiednich folderów to spróbuj wybrać np. w odtwarzaczu że ma odtwarzać muzyke z karty pamięci.


telchina.pl SciPhone STAR NOKLA DaPeng


-Ciekawe informacje!                                                                      -Wiele tapet!
-Miła atmosfera!                                                                              -Info o nowościach
-Fachowa pomoc!

Offline

 

#15 2010-03-25 12:03:58

notforu

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-03-25
Posty: 1
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: 33i6

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

Witam. Od wczoraj ma Sciphone'a i9 +++ i również mam problem z kartą microSD 1gb. Możecie mi wytłumaczyć krok po kroku jak rozwiązać problem ?  Nie wiem jak formatować kartę, nic . Z góry dziękuję za pomoc.

Offline

 

#16 2010-03-25 18:08:18

 Nowy97

Aktywista

Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2010-03-14
Posty: 111
Punktów :   
Model telefonu/ów: ZTE V970
Operator: T-Mobile/Aero2

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

A muzykę,zdjęcia itp. przesyłacie z kompa przez usb?? Bo jak tak to też na początku miałem taki problem.
Wsadzałem muzykę i zdjęcia ,pisało mi że nie ma tyle pamięci ,myślałem że mi karty nie czyta,lecz później doszedłem że jak telefon podłączam do kompa to wyskakują mi 2 dyski (u mnie podajże "I" i "H") "i" u mnie było to pamięć telefonu a "h" to karta pamięci.
Cały czas wsadzałem na PAMIĘĆ FONA A TAM JEST CHYBA 1MB PAMIĘCI , a później już na karte pamięci i było wszystko OK.
Jak coś to mam Sciphona i9+++ ,karta MicroSD 2GB.


EDIT: JA KARTY PAMIĘCI NIE FORMATOWAŁEM!!!

Ostatnio edytowany przez Nowy97 (2010-03-25 18:10:02)


JAK POMOGŁEM , PODARUJ PUNKCIKA
........to naprawdę motywuje!!!!

Offline

 

#17 2010-05-06 21:11:34

KaSieK

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-04-16
Posty: 2
Punktów :   

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

mi tez sie otwieraja dwa dyski...ale do jednego dysku niby karta pamieci...w ogole nie da sie otworzyc na kompie. i nie wiem...

Offline

 

#18 2010-05-06 21:43:58

 anitkka91

Aktywista

Skąd: Krk
Zarejestrowany: 2010-04-08
Posty: 86
Punktów :   
Model telefonu/ów: i9+++ (podobno)
Operator: Orange

Re: scIPHONE I9+++ Kłopot z karta pamięci

spróbuj odłączyć i włączyć jeszcze raz usb, sformatuj karte - ja na poczatku tez mialam problemy z karta, ale wszystko jakos od razu się wyjaśniło trochę cierpliwości


"What's somebody like you doing in the place like this?"

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
airedale terrier hodowla przedszkole Piła busy Passau Kuźnica kwatery palety Chodzież