GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

  • Index
  •  » NOKIA
  •  » Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

#1 2009-03-16 18:48:42

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Witam, posiadam telefon marki nokia 3110 c i mam problem z uruchomieniem aplikacji internet oraz gg ... wyskakuje mi napisa "prosze uaktywnic dane pakietowe" ktos pomoze ??

Offline

 

#2 2009-03-16 18:52:09

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Witaj. W jakiej sieci masz fonik?


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#3 2009-03-16 19:02:29

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

w sieci Heyah (era)

Offline

 

#4 2009-03-16 19:18:12

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Zakladam ze masz poprawna konfiguracje oraz aktywna usluge gprs w Heyah.  Aktywnosc uslugi mozna sprawdzic na stronie operatora po zalogowniu. Za chwile napisze jak ustawic dostep aplikacji do internetu.


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#5 2009-03-16 19:27:11

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Dlaczego napisales 3 razy to samo ?? ;>

Offline

 

#6 2009-03-16 19:59:29

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

W pracy jestem i mi internet szaleje Wejdz w menu-ustawienia-konfiguracja-preferowany punkt dostepu. Tam masz liste punktow. Napisz jakie masz.


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#7 2009-03-16 20:07:05

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Mam tylko jeden punkt : "WAP" i jak biore opcje to mam tylko "szczegoły" nie da sie zmienic

Offline

 

#8 2009-03-16 20:27:45

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Czyli nie masz punktu internetowego. Wiec idz tak jak wczesniej menu-ustawienia-ust.konfiguracji-wlasna konfiguracja-dodaj-punkt dostepu. Potem wpisz po kolei: nazwa konta: heyah -ustawienia punktu dostepu - nosnik danych: dane pakietowe -ustawienia nosnika: punkt dost. danych - heyah.pl uwierzytelnienie-normalne mazwa uzytkownika-heyah haslo-heyah Zatwierdz to i wroc do listy punktow dostepu. Tam pojawi sie to co utworzyles. Jakby tam cos po drodze brakowalo to napisz bo podawalem to z pamieci


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#9 2009-03-16 20:45:08

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Zrobiłem wszystko co napisałeś i gdy uruchamiam przeglądarke to wyskakuje błąd i pisze "najpierw uaktywnij dane pakietowe" i pisze bład: brak dostepu do sieci Sprawdz czy jestes w zasiegu sieci masz aktywna usluge danych pakietowych i poprawnie skonfigurowany telefon... Wiesz cos na ten temat ?

Offline

 

#10 2009-03-16 21:01:13

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Wejdz jeszcze w menu, lacza, dane pakietowe. Tam jeszcze trzeba zaznaczyc punkt


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#11 2009-03-16 21:22:14

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Weszlem i co dalej ??

Offline

 

#12 2009-03-16 21:31:50

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Jakie tam masz opcje?


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#13 2009-03-16 21:34:52

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Połączenie danych pakietowych ( jak sie wejdzie to sa 2 opcje: Gdy trzeba, Zawsze online)
Ustawienia danych pakietowych ( jak sie wejdzie to jest : Aktywny punkt dostepu, Edycja aktywnego pkt. dostepu)

Offline

 

#14 2009-03-16 21:46:38

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Wlacz-gdy trzeba i wypelnij dalej wedlug tego co pisalem wczesniej. Juz koncze zmiane tak ze znikam. Moze Michal zajrzy to Ci pomoze. Ja bede jutro.


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 

#15 2009-03-16 21:54:15

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Powiesz co wpisać w Aktywnym punkcie dostepu ?? i punkt. dost. danych pakietowych )

Offline

 

#16 2009-03-17 14:57:18

Oktawka

VIP

Zarejestrowany: 2009-03-12
Posty: 98
Punktów :   
Model telefonu/ów: nokia 5310
Operator: Plus

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

uzi napisał:

menu-ustawienia-ust.konfiguracji-wlasna konfiguracja-dodaj-punkt dostepu. Potem wpisz po kolei: nazwa konta: heyah -ustawienia punktu dostepu - nosnik danych: dane pakietowe -ustawienia nosnika: punkt dost. danych - heyah.pl uwierzytelnienie-normalne nazwa uzytkownika-heyah haslo-heyah Zatwierdz to i wroc do listy punktow dostepu. Tam pojawi sie to co utworzyles. Jakby tam cos po drodze brakowalo to napisz bo podawalem to z pamieci

Koguciku, punkt dostępu tam masz podany
Uzi ma nr w heyah, więc to co napisał powinno pomóc Pozdrawiam


Zostałam kierowcą


Co ja robię tuuu

Offline

 

#17 2009-03-17 16:17:08

kogucik25

Staly bywalec

Zarejestrowany: 2009-03-16
Posty: 22
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sony Ericsson c702
Operator: Heyah, Era

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Wielkie Dzieki wam wszystkim rozwiązałem problem ... konfiguracja pomyślna lecz w danych pakietowych powpisywalem wszedzie WAP i mi dziala i gg i internet... wielkie dzieki ! jesli bede mial klopoty tego typu to tylko tutaj sie zwroce o prosbe )

Offline

 

#18 2009-03-17 17:34:13

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

O to fajnie ze poszlo bo dosyc zawalony dzien mialem i teraz dopiero moglem popisac. Jakby cos to zawsze wpadnij. Acha jeszcze taka uwaga. W tych Nokiach zwykle po wyjeciu baterii lub zmianie karty sim trzeba na nowo wskazac punkt dostepu. Maja one zwyczaj wracac do punktu ktory byl wprowadzony przez operatora sieci w sprzedawanym telefonie.


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 
  • Index
  •  » NOKIA
  •  » Nokia 3110 clasic Problem z internetem/gg

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
ubezpieczenia mirosławiec busy Frankfurt gupik endlera cena materace janpol Leczenie kanałowe