GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

Sport Beauty Moda Moda 2 Moda 3
  • Index
  •  » NOKIA
  •  » Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

#1 2009-12-06 17:44:00

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

Kupiłem Nokie 3110C dokładnie 2/3 dni temu...  ona była w Erze na 2 lata... kumpel mi ją sprzedał po zakończeniu 'umowy' bo płacił 2 lata po 30 zł co miech..
wgrał simlocka z plusa.. ale.............
.. sciągnąłem przez neta GG do komy 3.0.19 (Java)
mam nadzieje ze jest dobre do tego modelu telefonu...
Mój problem polega na tym :
Gdy włączam gg zacina sie na ładowaniu zawsze gdy jest 7%
"pozwalasz na dosep do sieci"  klikam tak..
i wyskakuje" połączenie danych pakietowych niedostępne"

Może mi ktos pomóc;)?? Proszę:)

2009-12-06 17:56:31 Dodano:

Doradzi mi ktoś cos?? może jakieś konfiguracje trzeba zmienić albo coś??  hmm.
Proszę

Edytował michal76
Powód: Doble post, zmiana tematu

Offline

 

#2 2009-12-06 18:07:40

silvestr1988

VIP

13939743
Zarejestrowany: 2009-09-20
Posty: 231
Punktów :   18 
Model telefonu/ów: i9+++ // Samsung ETERNITY
Operator: 36i6

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

witam

a sciagnales sobie ustawienia do neta ze stronki swojego operatora?? kupiles pakiet na internet ??

pozdro


'Bold anD brilliant. The resultS are some stunning moments oF perfection' 
'We are all that we are...'

na GG proszę pisać tylko w sprawach nie poruszanych jeszcze na forum w przeciwnym razie beda ignorowane.

Offline

 

#3 2009-12-06 18:10:42

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

nie nic nie kupowałem.. sciagałem konfiguracje WAP z Plus.pl
hmm inni chyba nic nie kupowali:D więc nie wiem za abrdzo o co chodzi:P nawet jak che wejsć na internet to też sie nie da:(
szukałem po forach i widze ze dużo ludzi ma ten problem ale nigdzie nei znalazłem jasnej odpowiedzi:9
Może Ty coś poradzisz?? moze coś z konfiguracjami albo coś:)??hm

np chciałem sciagnaś GGPLUS ze stronki.. ale nie dało sie wejsć na link...   
sciągłem na kompa gg i wgrałem na telefon i juz opisałem co sie dzieje po koleji:(

Ostatnio edytowany przez Metisto123 (2009-12-06 18:13:21)

Offline

 

#4 2009-12-06 18:41:54

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

nie ten temat przenosze do gsm


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#5 2009-12-06 18:53:39

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

Dostanę kiedtyś jakaś odpowiedź:(??

Offline

 

#6 2009-12-06 21:16:58

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

Przejdź do ustawienia-> konfiguracja -> preferowany punkt dostepowy i napisz jakie tam masz opcje jeżeli jest internet gprs (albo coś podobnego to spróbuj go ustawić)
Przejdź też do ustawienia-> łączność -> dane pakietowe i napisz co tam masz ustawione


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 

#7 2009-12-06 21:32:09

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

preferowany punkt dstępu"Wap"
połączenie danych pakietowych: gdy trzeba    ustawienia danych pakeitowych:  Aktywny punkt dostępu: Punkt dostępu 3   punkt dost.do danych pakietowych: nie ma nic

Offline

 

#8 2009-12-07 15:28:07

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

No to wchodzisz w ustawienia -> konfiguracja -> własne ustawienia konfiguracji  dajesz opcje -> nowy -> punkt dostępu
nazwa profilu (czy punktu dostępowego): internet, nośnik danych: dane pakietowe, Pkt dost.danych pak.: internet
Ustawienia -> konfiguracja -> preferowany punkt dostępu: internet (ten który utworzyłeś) Po przestawieniu wyłącz i włącz telefon i wtedy sprawdź.
Jeżeli to nie zadziała to jest jeszcze jedna opcja ale o tym później.


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 

#9 2009-12-07 16:30:02

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

Nic nie pomogło:(
i dalej staje na 7% nie wiem co jest...
może jakoś inaczej sie da:)??
PZdr.

Offline

 

#10 2009-12-07 19:57:31

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

To jak jest jakieś inne rozwiązanie na mój problem:(
Bardzo proszę o pomoc

Offline

 

#11 2009-12-08 17:59:40

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

Przejdź też do ustawienia-> łączność -> dane pakietowe Pkt dost.danych pak.: internet


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 

#12 2009-12-08 20:39:51

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

jest taka sprawa... ze kumpel miał ją z ery... po 2 latach zmienił softa na plusa i teraz nie mam tu gdzie TY mówisz"internet' tylko np'era internet'
i wszysto jest tak pomieszane:(
może jakoś inaczej da sie to zrobic... i bardziej od początku:)??

Offline

 

#13 2009-12-08 20:45:54

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

A nie można wybrać edycji aktywnego punktu dostępu? I tam wpisać to co podałem


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 

#14 2009-12-09 15:40:45

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

hm:D da sie.. nic nie pomogło:(

Offline

 

#15 2009-12-09 19:40:30

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

a nie prościej zadzwonić do operatora ?? jak juz wszystko zawiodło ?


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#16 2009-12-09 19:56:51

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

Dobra jeszcze jedno czy pobrałeś gg przez telefon czy przez komputer bo jezeli przez komputer to możesz jeszcze nie mieć aktywnej usługi mms/gprs (sprawdź *101# ewentualnie aktywuj *101*11*02# po aktywacji wylącz i włącz telefon)

sprawdź czy masz tak skonfigurowane:
Ustawienia>Łączność>Dane pakietowe>Pol.danych pakiet.>gdy trzeba
                                                        >Ust.danych pakiet>Aktywny pkt dostępu>internet
                                                                                    >Edytuj akt.pkt dost.>Nazwa pkt. dostępu>internet
                                                                                                                   >Pkt dost.danych pak.>internet

Po konfiguracji wyłącz i włącz telefon nokie czasami wymagają takiego restartu aby zatwierdzić ustawienia

Lucass: Na B.O.K. często sami nie wiedzą jak to zrobić tylko wyślą ci automatyczną konfiguracje, która często nie działa w takich przypadkach


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

 

#17 2009-12-11 20:23:57

Metisto123

Bywalec

Zarejestrowany: 2009-12-06
Posty: 14
Punktów :   

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

ja ściągnąłem przesz komputer... bo GGPLUS sie nie da bo tel nie chce mi sie połączyć z internetem bo właźnie wyskakuje mi taki błąd:(
wszystko mam tak ustawione jak podałeś...
nadal tak samo dochodzi tylko do 7%
masz może jeszcze jakiś pomysł:(??
Proszę pomórz:)
Pzdr.

Dodano: 2009-12-11 20:32:35
hm jednak chyba są jakieś postepy:)
to gg co przez kompa sciągnąłem to dochodzi do 7% i wyskakuje błąd.
ale teraz da mi sie ściągnąć ggplus i wlaśnie ściagam i czekam na rezultaty;)

Dodano: 2009-12-11 20:40:03
udało mi sie pobrać ggplus.... gdy uruchamiam ładuje sie do 8% i pyta czy pozwalam na dostęp do sieci daje"tak"
a zaraz wyskakuje mi 'gagu-gadu wymaga połączenia WAP Upewnij sie ze NIE JEST aktywny profil Internet"

hmm wiec teraz co zrobić:)??
sory zę tak mieszam ale to gg udało mi sie sciągnać.... a z tamtym i tak nei ma postępów:(
pzdr.

Dodano: 2009-12-11 20:59:59
ok wszystko chodzi:) pozmieniałem troche w konfiguracjach i wszystko hasa:)
dzięki za pomoc;)
Pozdrawiam
fajne forum:)

Edytował michal76
Powód: Multi post

Offline

 

#18 2009-12-11 21:11:10

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

A nie mówiłem Metisto że będzie ok? Trochę to zawsze musi potrwać ale ważny jest efekt. Trafiłeś w ręce specjalistów, więc musiało się udać Przyplusuj kolegom za pomoc i polecamy się w przyszłości.


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

 
  • Index
  •  » NOKIA
  •  » Mam problem.. Prosze pomórzcie:) Nokia 3110C mgg

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
klej do luster budowa maszyn materace koło jak znaleść dobrą pracę wolne domki Rusinowo