GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

#1 2009-12-07 19:33:00

door

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-11-02
Posty: 5
Punktów :   

i9+++ ikonka kłódki

Mam problem na głównej stronie telefonu widnieje ikonka kłódki nie idzie zadzwonić sms normalnie wysyła karta z play po wybraniu numery {sprawdź usługi operatora } wiadomość stan konta dzieła normalnie jak i inne oprócz połączeń.

Offline

 

#2 2009-12-07 21:50:49

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: i9+++ ikonka kłódki

callbaring czyli blokada połaczeń ale jak  włączyć a co dopiero wyłaczyć nie pomogę dzwoń do PLAY może pomogą


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#3 2009-12-07 22:56:01

marczek

Bywalec

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-17
Posty: 11
Punktów :   
Model telefonu/ów: sciphone i68+
Operator: Orange, Era

Re: i9+++ ikonka kłódki

Jedyne co mi przychodzi do głowy to:

Ustawienia/ General Call Setting/ Card1 Call Setting(lub dwa jeśli masz w drugim slocie)/ zakaz połączenia/ połączenia wychodzące/ wszystkie połączenia/ wyłącz

i myślę, że powinno działać

pzdr.

Offline

 

#4 2009-12-10 15:21:19

door

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-11-02
Posty: 5
Punktów :   

Re: i9+++ ikonka kłódki

Dzięki za pomoc po interwencji u operatora można dzwonić ale kłódka dalej widnieje na głównym oknie jak ktoś wie jak zrobić żeby znikła będę wdzięczny.

Offline

 

#5 2009-12-10 15:24:03

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: i9+++ ikonka kłódki

jak masz zablokowany ekran to jest tam kłódka


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#6 2009-12-10 15:26:05

door

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-11-02
Posty: 5
Punktów :   

Re: i9+++ ikonka kłódki

a gdzie się odblokowuje ekran

Offline

 

#7 2009-12-10 15:30:26

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: i9+++ ikonka kłódki

przechodząc do gł menu przeciągasz palcem przecież i odblokowywujesz ekran a jeżeli kłódka jest nadal to możliwe że masz coś popieprzone z oprogramowaniem


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#8 2009-12-10 15:38:05

door

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-11-02
Posty: 5
Punktów :   

Re: i9+++ ikonka kłódki

Już wiem to chyba sensor ruchu się wyłączył albo ja go jakoś wyłączyłem bo obrazki się nie zmieniają poprzez potrząśnięcie telefonu i to jest ta kłódka ale jak to teraz wyłączyć albo włączyć ten sensor { piosenki normalnie się zmieniają}

Offline

 

#9 2009-12-10 16:23:28

marczek

Bywalec

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-17
Posty: 11
Punktów :   
Model telefonu/ów: sciphone i68+
Operator: Orange, Era

Re: i9+++ ikonka kłódki

Ustawienia/ opcje telefonu/ na samym dole Gsensor switch wallpaper

i wybierasz co chcesz zrobić.

Offline

 

#10 2009-12-10 20:39:15

door

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-11-02
Posty: 5
Punktów :   

Re: i9+++ ikonka kłódki

ok działa dziękuje i pozdrawiam ale kłódka dalej jest co ona oznacza?!!!

Offline

 

#11 2009-12-10 21:04:18

Lucass

VIP

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-30
Posty: 271
Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

Re: i9+++ ikonka kłódki

jeżeli jest na ekranie tym który jest zablokowany tzn przed odblokowaniem to oznacza blokade ekranu jeżeli na głównym to możliwe że jakieś problem z kartą SIM może blokuje Ci roaming krajowy w PLAY ale tego nie jestem pewien, może przywróć ustawienia fabryczne kod to 1122, i zrób zdjęcie i wklej jak to nie pomoże


jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki


na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

Offline

 

#12 2009-12-10 23:48:11

afrykacity

Nowy użytkownik

Skąd: Dordrecht
Zarejestrowany: 2009-12-07
Posty: 1
Punktów :   
Model telefonu/ów: sciphone i9+++
Operator: ortel.nl

Re: i9+++ ikonka kłódki

ja mam tą kłódkę ale jak przeciągnę palcem i wejdę do menu to znika myślę że to jest info o blokadzie ekranu dotykowego.


Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż Alzheimera i zapomnieć się napić

Offline

 

#13 2009-12-23 21:55:49

login1622

Użytkownik

Skąd: Olsztyn
Zarejestrowany: 2009-12-23
Posty: 8
Punktów :   
Model telefonu/ów: i781 ++--3G
Operator: orange

Re: i9+++ ikonka kłódki

alo, mam podobny problem , zakupilem tel jako i 9 +++, czujnik rucju poczatkowo dzialal, ale teraz juz nie, chociaz nic nie ustawialem, szukalem tej opcji w ustawieniach ale nie znalazlem. Tak samo przy odtwarzaniu muzyki, potrzasanie tel nic nie daje. Pozatym mam problem z image viewer, poniewaz obrazy nie wyswietlaja mi sie na calym ekranie i nie moge ich przesowac palcem badz rysikiem. Malo tego na wyswiatlaczu pojawia sie >emergency< pomimo trzech kresek zasiegu(korzystam z orange) . Nie moge przywrocic ustawien fabrycznych poniewaz po wpisaniu kodu pojawia sie ''niedozwolone" i tak jest z kazdym kodem , a tel kupilem jako nowy . pozdrawiam i byc moze ktos mi odpowie lub pomoze

Offline

 

#14 2009-12-23 23:18:22

marczek

Bywalec

Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-09-17
Posty: 11
Punktów :   
Model telefonu/ów: sciphone i68+
Operator: Orange, Era

Re: i9+++ ikonka kłódki

Jeśli chodzi o kłódkę to wg mnie jest to, tak jak już było wspomniane, blokada ekranu, właśnie zakupiłem drugi telefon, tym razem mini sciphone, z zupełnie innym softem niż mój i tam jest kłódka na głównym ekranie, a jak odblokuje to sie otwiera, tak więc na 99,9% jestem pewny, że to właśnie to.



Jeśli chodzi o zdjęcia to u mnie są one na karcie pamięci w folderze Photos i każdy ma rozszerzenie .jpg

Żeby wyświetlały sie na pełnym ekranie, muszą mieć odpowiednią rozdzielczość (300x400 - ale nie jestem pewien) i oczywiście nie mogą zajmować wiele miejsca, gdzieś pojawiła się informacja że nie mogą mieć więcej niż 1mb, więc polecam zmniejszyć zdjęcia, wrzucić do tegoż katalogu i sprawdzać w albumie(image viewer )


pzdr.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
busy Holandia kantor rzeszów Etykiety czarny terier rosyjski oddam pies domowy rasy